Inmold je postao član VDWF

Tradicija  strukovnog okupljanja  u Udruženje nemačkih alatničara (VDWF) sa gotovo isključivo nemačkog govornog područja prekinuta je po prvi put sa jednom firmom iz jugoistocne Evrope, prijemom Inmolda u ovo prestižno svetsko udruženje. Ovim činom, koji za Inmold predstavlja i čast i odgovornost, Srbija je dobila svog predstavnika među najboljim alatnicama u svetu.

Zajedno sa još preko 400 članica VDFW-a Inmold će biti u mogućnosti, kako da podeli svoja iskustva tako i da koristi pogodnosti međusobne razmene ideja u razvoju alatničarske delatnosti. Našoj kompaniji se, ovim članstvom,  pruža priliku  da, rame uz rame sa vodećim svetskim altnicama, koristi privilegiju pristupa najnovijim naučnim istraživanjima sa preko 20 univerziteta koji bisko sarađuju sa VDFW-om.

Osim što podržava svoje članove sa ciljem osiguranja konkurentnosti na tržištu, VDWF usmerava dobar deo njihovog potencijala u istraživanje i razvoj novih procesa u izradi alata i efikasnoj obradi novih materijala koji su osnova za budući tehnološko razvoj. Koncept udruživanja koji zastupaju  članice alatnice u potpunosti je  kompatibilan sa strategijom razvoja  i vizijom menadžerske strukture Inmolda pa otuda ovo članstvo za VDWF nema karakter presedana već  sledi logiku okupljanja vodećih u struci. 

Inmold na članstvo, u ovom renimiranom udruženju, gleda ne samo kao priznanje za kvalitet, u izradi vrhunskih alata za brizganje plastike i automatizacije u proizvodnim procesima, već i kao na mogućnost za sagledavanje i implementaciju najnovijih ideja i koncepata razmenom iskustava sa najboljima u branši.