O nama

Inmold Group je porodična kompanija koju vodi druga generacija i koja ima gotovo 40 godina iskustva u proizvodnji alata za najviše zahteve. Poslujemo kroz dva glavna poslovna sektora, sa fokusom na izradu visokopreciznih alata sa više jezgra i IML sistema prilagođenih željama kupca.

1
Izvor
1
Proizvodna pogona
1
Inženjera i tehničkih profesionalaca
1
Zaposlenih
1
Zemalja sa kojima poslujemo
1
Godina iskustva u ambalaži

Zalažemo se za najbolji odnos sa kupcima, visokokvalitetne inovacije, izvrsnost u pružanju usluga, kao i stručnost. Kao partner od poverenja, cilj nam je dugoročna saradnja kako bismo učvrstili trajne odnose sa klijentima.

Školovanje

Inmold je 2011. godine započeo program osposobljavanja dece srednjoškolskog uzrasta, za potrebe svog proizvodnog procesa, prvenstveno zbog nedostatka odgovarajućeg kadra u alatnici. Ovaj projekat, koji od tada sprovodimo zajedno sa lokalnom Tehničkom školom, trenutno obuhvata dva smera – tehničar za kompjutersko upravljanje i tehničar mehatronike. Godišnje, obuku pohađa oko 50 učenika, od kojih 10 najboljih polaznika postaju stipendisti Inmold-a.

Za realizaciju praktične nastave imamo odlične uslove, jer se ovaj oblik učenja odvija u našoj kompaniji i u Centru savremenih tehnologija (CST), koji smo izgradili i opremili u saradnji sa lokalnom samoupravom i Nemačkom vladinom agencijom GIZ. U Centru savremenih tehnologija, gde se preduzimaju prvi i daljiključni koraci praktične nastave, učenici imaju priliku da sve što programiraju i konstruišu na kompjuterima i modernim upravljačkim jedinicama, mogu odmah da primene u radu, na dve nove mašine, predviđene za profesionalno osposobljavanje. Takođe, svim učenicima je omogućeno da, pod nadzorom naših profesora i mentora, borave u Inmold kompaniji 1–2 dana sedmično, i unaprede svoja znanja i veštine kroz uključivanje u radne zadatke.

Sa praktikantima rade naši stručnjaci, prema specijalizovanom planu i programu, koji smo osmislili po ugledu na nemački i austrijski sistem. Najviše pažnje poklanjamo sticanju praktičnih i konkretnih znanja, i sa njima povezanog gradiva koje nije dovoljno obrađeno u redovnoj školi. Dodatno, organizujemo stručne seminare i obuke, posete sajmovima i drugim firmama, edukativno-turističke ekskurzije u zemlji i inostranstvu, i slična usavršavanja.