Kongres studenata tehnike

U subotu, 09.03, u konferencijskoj sali vile Romanija, studentskog odmarališta Ratko Mitrović na Zlatiboru, u okviru 10. jubilarnog Kongresa studenata tehnike, koji je održan u periodu od 08.03.2024 do 11.03.2024, sa tematikom: „Inovacije u tehnici: Promene koje oblikuju svet“, tim naše kompanije koji su činili dr Milovan Milivojević, osnivač Olymia.DataCore, naučni saradnik Insituta za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakultata u Kragujevcu i prof. struk. studija na Akademiji Zapadna Srbija, konsultant i član Saveta RIIC1-a (Razvojni Inovativni InMold Centar) kompanije INMOLD, i Ranko Marković, dipl. maš. inž., IML Robot Designer, su za prisutni auditorijum, održali predavanje na temu: PRIMENA MAŠINSKOG UČENJA I PARADIGMI INDUSTRIJE 4.0 u KOMPANIJI INMOLD (APPLICATIONS OF MACHINE LEARNING AND INDUSTRY 4.0 PARADIGMS WITHIN INMOLD COMPANY).

Na Kongresu su se do sada obrađivale različite teme iz oblasti tehnike počev od energetike, životne sredine, pa sve do savremenih informacionih tehnologija. Predavanje i prezentaciju je slušalo preko 200 učesnika Kongresa. 

Auditorijum su prvenstveno činili: 

• studenti Mašinskog fakulteta iz Beograda sa osnovnih (OS) i master studija (MS); 

• studenti mašinskih fakulteta i drugih tehničko-tehnoloških fakluteta sa Balkana (Beograd, Novi Sad, Banja Luka, Skoplje, …) sa osnovnih (OS) i master studija (MS); 

• profesori i asistenti sa pomenutih fakulteta.

Na kraju predavanja, dr Milovan Milivojević i Ranko Marković, su odgovarali na pitanja studenta. Dominiralo je interesovanje studenata mašinstva sa Mašinskog fakulteta iz Beograda (OS i MS) i Mašinskog fakulteta iz Banja Luke (OS).

U popodnevnim satima učestvovali smo na Sajmu zapošljavanja, gde su studenti imali priliku da razgovaraju sa članovima naše kompanije i saznaju više o letnjoj praksi, kao i o širem delovanju naše kompanije.