Liderska pozicija u industrijskoj metrologiji uz 3D skener Atos Q

Prateći najnovija tehnološka dostignuća i metodologije na svetskom tržištu koje omogućavaju kvalitetnije i efikasnije poslovanje, kompanija Inmold opredelila se za nabavku najmodernijeg industrijskog 3D uređaja za metrologiju. Kupovinom 3D skenera Atos Q, nemačke kompanije  GOM, članice grupacije Zeiss, Inmold je jedini u Srbiji postao vlasnik ovakvog visokosofisticiranog uređaja.

Ispunjavajući funkciju složenih merenja i zadataka inspekcije, 3D skener Atos Q  stavljen je  u službu pružanja kompletnih usluga analize plastičnih i metalnih delova za naše kupce.Uporedo, ovaj uređaj će naći svoju primenu u reverznom inženjeringu delova i alata koji dolaze na servis.

 Kada se govori o 3D tehnologiji skeniranja podrazumevaju se tri različite metode za prikupljanje podataka tokom procesa skeniranja, a za njih su zaslužne dve kamere i projektor modelovani u moćan kompaktan sistem. Leva i desna kamera zadužene su za prikupljanje preciznih podataka o površini, na mestima gde se zraci kamera seku, a projektor se koristi kao kalibrisana jedinica u merenju, odnosno zadužen je za projektovanje uskih svetlosnih traka. Ovaj deo postupka industrijske metrologije (Triple Scan) uz korišćenje Blue Light tehnologije čini suštinu načina funkcionisanja 3D skenera kojim smo obogatili performanse našeg proizvodnog procesa.

Koristeći tehnologiju Blue Light, odnosno projekcijom svetlosti uskopojasne plave frekvencije koja filtrira ambijentalno svetlo tokom procesa skeniranja dobijaju se najpecizniji mogući rezultati merenje uz izvanrednu brzinu merenja.

Uz novi uređaj sa zamenljivim sočivima bićemo u mogućnosti da izvršimo visoko precizna merenja delova malih i srednjih dimenzija što će doprineti da proizvodi koji se tretiraju 3D skenerom Atos Q ispune najzahtevnije tehnološke standarde.