Nova mašina – Zimmermann FZ 30 – portalna CNC glodalica

Konstantno unapređenje procesa obrade kao vrlo bitnog faktora kvaliteta Inmoldovih proizvoda nametnuo je potrebu  za posebno pažljivim odabirom mašina koji mogu da ispune visokozahtevne tehničke norme. Vođeni prethodnim iskustvom dobre prakse, a kao posledica povećanja obima proizvodnje, Inmold je svoj proizvodni potencijal obogatio za novu portalnu glodalicu Zimmermann FZ 30. Montirana u hali za obradu velikih delova nova mašina postala je treći član porodice Zimmermanovih portalnih glodalica koje su u prethodnom periodu dokazale da mogu da ispune stroge kriterijume kvaliteta obrade koje nameće tržište na kome smo se visoko pozicionirali.

FZ 30 od koje imamo visoka očekivanja predstavlja jednu univerzalnu mašinu širokog spektra mogućnosti: od početne grube, pa do završne, najfinije obrade. Izuzetna termička stabilnost glave i tečno hlađenje koje istu oslobađa od toplote i tokom simultanog glodanja jeste jedno od tehničih rešenja koji joj omogućavaju  postupke u  navedenom širokom spektru. Liveni sto koji je ankerima učvršen za podlogu ovoj glodalici obezbeđuje dodatnu stabilnost pri čemu je kretanje mašine nezavisno od težine dela koji se obrađuje što je još jedna od performansi koja nas je opredelila za njenu nabavku.

Pored ovih deskriptivnih prikaza njenih mogućnosti  dodajemo i nešto preciznije:

  • Dobro izbalansirane all-round sposobnosti
  • 5-osna i 5-strana obrada
  • Odlična pristupačnost
  • Kompaktna, novo-razvijena glodačka glava VH30
  • X-Y-Z : 6 000 mm – 3 360 mm – 1 500 mm

Uz performanse  nove Zimmermmanove glodalice sigurni smo da će  kvalitet koji nam tržište stavlja kao imperativ razvoja ostati i dalje čvrst temelj naše poslovne politike, ali i inicirati dalje investiranje njegov razvoj.