Razvojno-proizvodni centar

Da je Inmold prepoznat kao centar razvoja i inovacija, dokazuje i subvencija ,,Fonda za inovacionu delatnost” Republike Srbije. ,,Program sufinansiranja inovacija”, u kojem naše preduzeće učestvuje, namenjen je privatnim preduzećima koja već imaju izgrađeno tržišno prisustvo i koja teže konstantnom unapređenju i ojačavanju svoje tržišne pozicije kroz stvaranje inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. Cilj programa je razvoj radnih kolektiva i proizvodnje zasnovane na znanju, podsticanju uspostavljanja saradnje na međunarodnom nivou i tehnološkom unapređenju.

Kao ozbiljna globalna kompanija, koja ispunjava sve navedene zahteve, Inmoldu je dodeljena subvencija za projekat pod nazivom ,,Inmold labeling ultralightweight packaging mould”. Zajedno sa svojim timom, lider Radosav Joksimović, mašinski inženjer i dugogodišnji zaposleni u našoj kompaniji, razvio je najlakšu, tankozidnu, jednolitarsku kanticu na svetu.  Kao rezultat projekta, težinu kantice smo sveli sa 36g na 24.5g, što dovodi do uštede od oko 31.94 procenta.

Dobijena sredstva će omogućiti da nastavimo svoj tehnološki prosperitet i konkurentnost na tržištu, kao i stvaranje inovativnih proizvoda, što će odgovarati zahtevima kupaca koji su lideri EU u oblasti brizganja plastične ambalaže. Samim tim, smanjiće potrošnju repromaterijala obzirom na strože regulative EU, u vezi sa uticajem plastike na okruženje. Zahvaljujući našem zalaganju i ubrzanom tehnološkom progresu, ostvarili smo status ,,razvojno-proizvodnog centra”, koji nam je dodeljen od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.