Ulaganje u budućnost – Stipendisti INMOLD-a

Put ka ostvarivanju profita jedne kompanije može se okarakterisati uspehom i u onom stepenu u kome isti participira u društvenim procesima od lokalne,  pa do najšire zajednice. Kompanija Inmold  je 2011. godine odigrala bitnu ulogu u iniciranju i praktičnom sprovođenju ideje o dualnom obrazovanju na nivou Republike Srbije. Od tada do danas modeli učešća, kao i ulaganja u obrazovanje mladih beleže rast u pogledu i kvaliteta i obima.

Činjenica da je, u ovom trenutku, 30 mladih ljudi korisnik stipendija Inmolda a da je 10 njih u statusu kandidata,  govori o tome da naša kompanija obrazovanje ne smatra samo investicijom već i ulaganjem u budućnost zajednice.

 Šest devojaka i  32 dečaka će imati mogućnost da, kroz model stipendija obezbeđenih od strane Inmolda, paralelno sa školovanjem lagodnije planiraju ostale elemente budućnosti .  Ovu vrstu pogodnosti za učenike naša kompanija nudi ne samo na domicilnoj lokaciji, već i u širem opsegu budući da  sarađuje sa četiri tehničke škole u Zlatiborskom okrugu. 

U Tehničkoj školi u Požegi 25 učenika, od kojih je 5 devojaka, koristi stipendiju Inmolda. Još jedna devojka, zajedno sa svojih 7 školskih drugova iz Srednje elektrotehničko- mašinske škole iz Priboja, kao i učenici iz Tehničke škole iz Kosjerića kao i Tehničke škole iz Užica, njih četvoro, odnosno dvoje takođe su deo našeg neimarskog  ponosa u oblasti obrazovanja. 

Pored stipendista u Inmoldu se po modelu dualnog obrazovanja za zanimanje bravar zavarivač  školuju dva učenika. Treći stepen stručne spreme za koje se ova dva mlada buduća majstora  obrazuju moguće je ostvariti i na smeru Operater mašinske obrade. Zvanje tehničara, odnosno IV stepen stručne spreme u našoj kompaniji, po istom modelu obrazovanja, mogu se steći na smerovima: kompjutersko upravljanje, mehatronika  i elektrotehničar računara. Interesantni mladim generacijama i zbog poklapanja sa njihovim svakodnevnim navikama,  navedeni smerovi u velikoj meri predstavljaju propulzivni deo kretanja dela industrije u okviru svetske privrede.

Zajedno sa stručnim usavršavanjem uz pomoć  7 mentora, vrhunskih stručnjaka u svojoj branši,  učenici koji u Inmoldu pohađaju nastavu u sistemu dualnog obrazovanja u mogućnosti su da u svoj sistem vrednosti u najranijoj mladosti  inkroporiraju poslovno etičke norme najviših standarda. Korporativna politika Inmolda, između ostalog,  zasniva i na tradicionalnom sistemu moralnih vrednosti ali i konstantno usavršavanje znanja i veština kadrova što predstavlja odličan inicijalni momenat za karijeru svakog mladog čoveka.

Otvorenost naše kompanije za saradnju sa obrazovnim institucijama u okrugu rezultirala je i stalnim porastom interesovanja učenika za upisom na smerove čija su znanja praktično primenljiva u okviru naše delatnosti. Činjenicu  da je ovakav način sticanja znanja i poslovnih kompetencija obostrano koristno- i po mlade ljude i po kompaniju,  potkrepljuje podatak da broj dece na praksi u Inmoldu tokom ove godine beleži znatan rast, daleko viši  od očekivanog.