Zdravom ishranom do savršenstva

U utorak nas je posetila naša draga prijateljica i nutricionistkinja iz Waga Centra, gospođa Nađa Radonjić. Nađa nam je stigla iz Novog Sada, i u sklopu dva predavanja, imali smo priliku da dosta toga naučimo kako o zdravoj ishrani, tako i o načinima da naš život i zdravlje unapredimo. 

Nađa je studirala u Londonu, gde je studije i završila i dobila zvanje diplomiranog nutricioniste. Bavi se rešavanjem problema gojaznosti, kao i problemima kao što su povišen holesterol, dijabetes, insulinska rezistencija itd. 

Predavanja su bila podeljena u dva termina, u sklopu kojih nam je gospođa Nađa prezentovala načine zdrave ishrane. Objasnila nam je šta su to zdrave masti, šećeri, vlakna i na koji način ih treba unositi u organizam. Takođe, dala nam je prikaz zdravog obroka i mogli smo da vidimo koliko koja namirnica ima kalorija i kako naši svakodnevni obroci utiču na naše zdravlje. 

Ono što je takođe bilo korisno jesu smernice koje nam je gospođa Nađa dala kako bismo naučili da regulišemo neke zdravstvene parametre sa kojima imamo poteškoća. Kroz čitavo predavanje smo imali priliku i da uživamo u zalogajima iz Nađine zdrave kuhinje, kao i da razgovaramo o tome kako da sve ove savete uključimo u kuhinju naše kompanije i na taj način pružimo našim zaposlenima još kvalitetniju i zdraviju ishranu.